Qigong 8 Weken

8 weken lang Qi Gong

Elk kwartaal een ander thema

Je valkuilen en pijnen transformeren naar kwaliteiten en positiviteit. Wie wil dat nou niet? Dat is precies waar de 8 weken Qi gong om draait. Enkele malen per jaar start er een traject van 8 x 45 minuten Qigong, elke keer wisselen we van thema. Het zal ervoor zorgen dat je je krachtiger in het leven voelt staan, meer ontspanning krijgt en beter kan slapen. Ook je algehele gezondheid zal je dankbaar zijn. Probeer het uit en ervaar het zelf.

Hoe ziet de workshop eruit?

Wat kan je verwachten in dit traject?

Enkele malen per jaar start er een traject van 8 x 45 minuten Qigong. Er is telkens een reeks van 45 min die in de ochtend gegeven worden door Sofie en een traject die in de avond gegeven wordt door Linda. Telkens ontvang je een link. De video’s blijven geldig tot 2 weken na de laatste les.

Wat brengt het jou?

Elk traject zal over een ander thema gaan. Het ene thema zal je meer aanspreken dan het andere thema.

Uiteindelijk zal je merken dat elke reeks verandering bij je zal teweeg brengen. Qi gong zorgt er nl voor dat je gaat transformeren, zonder dat je daadwerkelijk alles dient te herbeleven.

Je transformeert valkuilen en pijnen naar kwaliteiten en positiviteit.

Wil jij ook krachtiger in je leven gaan staan?

Wil jij uit je angst komen?

Wil jij rustiger in het leven staan, meer ontspanning en beter slapen?

Wil je verandering in je leven?

Wil je nog andere zaken….

Dan daag ik je uit het volgende traject mee te doen!

Thema: Verbind je met de warmte in jou

“Ik ben niet goed genoeg”

“Ik verdien geen liefde”

“Ik doe alles fout”

Allemaal overtuigingen die wijzen op een tekort aan zelfliefde.

Herkenbaar?

Als je deze overtuigingen en de daaropvolgende gedragingen lang leeft, dan zal je hier na verloop van tijd fysiek onder lijden. Gevoelige schouders, druk op je borst, kortademigheid, vermoeidheid, verlaagd immuunsysteem,…

Sta er eens bij stil in jou leven hoe vaak je zoiets denkt over jezelf.
Begin een klein onderzoekje.
Iedere keer je iets hard bent voor jezelf of denkt dat een ander zo over je denkt, neem dan even een rust- en adempauze.
Voel eens hoe je dit zou kunnen transformeren en probeer het. Zeg “stop” tegen de negatieve gedachtes. Richt je aandacht op wat er nu is, de zon, de regen, je huisdier of kinderen bij je,…

Je zal merken dat het steeds eenvoudiger wordt.
Door meer Qi gong oefeningen te doen die zich richten op deze negatieve overtuigingen zal je geleidelijk aan transformeren in deze gedachtes. Onbewust maak je ruimte voor positieve en waardevolle overtuigingen.

 

Voor wie is de workshop

De 8 weken is voor iedereen die zijn of haar gezondheid wil verbeteren en meer in balans wil komen.

Zelfs als je mobiliteitsproblemen hebt kan je alles zittend meedoen en indien nodig helemaal in de visualisatie.

online qi gongJe bent een vrij mens, vrij van klachten en negatieve emoties

online qi gongRustig blijven in stressvolle situaties door geleerde ademhalingstechnieken bij Qi Gong

online qi gongBeter immuunsysteem door Qi Gong verbeter je je imuunsysteem en word je vitaler

online qi gongMeer energie: na opheffen van jouw blokkades gaat het weer stromen in jouw lijf en leven

online qi gongFlexibel zijn en makkelijker bewegen, en jezelf krachtig voelen zowel mentaal als fysiek

online qi gongDiepe ontspanning tijdens en na de lessen

Ik heb er zin in om dit te gaan begeleiden.

Docent

Linda Bijtebier

Doctor in de Medische Qi Gong & Grondlegger van Academ

linda site foto

Ik ben Doctor in de Medische Qigong en grondlegger van Academ, centrum voor innerlijk welzijn. Door jarenlang te werken als acupuncturist, energiewerker en lichaamswerker weet ik als geen ander hoe helend het effect is als je gaat werken met de beweging van je adem, lichaam en geest. Qigong is hier een ideale tool voor.

Ik geef je een voorbeeld. Jouw lichaam bestaat voor 75% uit water. Als jij jouw lichaam nu eens vergelijkt met een rivier. Het water van een rivier is gezond als het stroomt. Als er in de rivier door rotsblokken en vervuiling een stilstaande plas ontstaat wordt dit water ziek. Stel je gooit daar antibiotica of ontsmettingsmiddel in om het te genezen, maar het water blijft zo in stilstand. Dit betekent dat de bacteriën erin blijven of terugkomen. Neem je een rotsblok weg dan komt het water weer in beweging zal het gezond worden en weer levenskracht krijgen en zo werkt het exact zo voor het lichaam.

Denk hierbij bij je lichaam aan een energetische blokkade of pijn die je ergens hebt. Met symptoombehandeling pak je hier niet de oorzaak van de blokkade of pijn aan. De energie van je lijf gaat niet echt stromen. De klacht zal tijdelijk verbeteren maar niet altijd blijvend verdwijnen. Het mijn missie dat meer mensen zich hiervan bewust worden.

Bewustwording van wie je bent, waar je bent en hoe je in het leven staat is belangrijk om opnieuw in balans te komen, te zijn en te blijven. Ziek zijn, je niet lekker in je vel voelen, psychische disbalans, de weg kwijt zijn… niet weten waarheen, hoe of wat….. zijn tekenen van uit je center zijn. Weg van wie je werkelijk bent en wat je komt doen in dit leven. Bewustzijn hebben van je patronen en valkuilen helpen je te groeien in jouw leven.

Deze kennis deel ik graag met vele anderen. Mijn drijfveer is ook de Medische Qigong zo veel mogelijk te verspreiden in Europa om daarmee zoveel mogelijk mensen hiervan te laten profiteren. Behalve in Nederland ben ik actief in Frankrijk en Engeland.

Je kunt bij mij naast de bewustzijnstrainingen of individuele sessies ook de opleiding tot Therapeut in Medische Qigong volgen. Dit is een 4-jarige opleiding op HBO niveau en geregistreerd door de KTNO. Hierna kun je zelf als therapeut aan de slag.

De opleiding is gebaseerd op het protocol van Prof. Johnson

Linda’s motto: Het enige wat er te doen is, is zijn ~ Lao Tse.

Lees meer over Linda in het interview door TQT, maart 2018

 

Sofie de Schaepmeester

ik heb de keuze gemaakt mijn passie te leven. Reeds jaren droom ik ervan mijn eigen praktijk op te starten, het biedt me veel  voldoening dit te kunnen doen.Binnen mijn visie leg ik de nadruk op de verbinding tussen lichaam en geest, deze zijn voortdurend in wisselwerking met elkaar. Emotionele klachten kunnen aanleiding geven tot fysieke problemen en omgekeerd. Binnen de therapie vind ik het belangrijk niet enkel in het hoofd van de cliënt te werken, maar hem ook te laten voelen in zijn lichaam. Bewustzijn over lichaamssignalen kan ervoor zorgen dat je jezelf psychisch kan leren beschermen. Het boeit me om mijn cliënt te ondersteunen in zijn verdiepingsproces op weg naar meer bewustzijn.  Meer inzichten brengen over bepaalde levenspatronen, de link tussen fysieke en emotionele blokkades,… 
Reeds vanuit de kindertijd ontwikkel je verschillende overtuigingen, deze ontstaan als reactie op jouw contact met je buitenwereld. Deze overtuigingen zorgen ervoor dat je, naar gelang de situatie, op een specifieke manier zal leren reageren. Met als grootste doel jezelf te beschermen. Deze beschermings- of overlevingsmechanismen zorgen ervoor dat je in sommige situaties op een bepaalde manier zal voelen, denken en handelen. Je ontwikkelt patronen die je helpen om je staande te houden binnen je eigen leven. Na enige tijd kunnen deze patronen echter net een valkuil worden. Het is belangrijk hierin inzicht te verwerven en verandering aan te brengen met als doel de levenskwaliteit van de cliënt opnieuw te verhogen.De cliënt is steeds verantwoordelijk voor zijn eigen proces. Als psychotherapeut ondersteun ik hem hierin. 

Locatie & Kosten

Een reeks van 8 online lessen, gespreid over twee maanden.

Deze investering in jezelf bedraagt 89.50 €.

Dit ga je leren:

  • Qi Gong oefeningen, die je gaan helpen om de energie in je wervelkolom beter te laten stromen, dieper ademhalen, hoe meer energie krijgen en vasthouden.
  • Na het traject is je immuunsysteem merkbaar verbeterd en kun je ook zelf de Qi Gong oefeningen uitvoeren
  • 8 keer 45 minuten live Qi Gong via Zoom + 1 extra les

Inclusief de volgende extra´s:

  • Persoonlijke begeleiding bij vragen of klachten via e-mail of whatsapp;
  • Je ontvangt 1  gratis extra bonusles
  • Werkboek Basis Qi Gong met de meest belangrijke oefeningen
  • Tijdelijk toegang tot de lesvideo´s van alle online lessen. Direct na de les ontvang je de link, geldig tot 2 weken na einde online programma.
  • Anti-afhaak garantie: is de weerstand te groot en kom je er écht niet uit dan help ik je erdoor heen (15 minuten bellen)
Schrijf je in

Meer info?
info@academ.nl

Wil je een voorproefje?

Vul je naam en e-mailadres in en ontvang een gratis les.

[]
1 Step 1
Voornaamyour full name

Door het invullen ga je akkoord met onze privacyverklaring. Je kunt je elk moment afmelden.

Previous
Next

Meedoen?

Donderdagochtend van 10.00 tot 10.45
Thema: Verbind je met de warmte in jou – €89,50 voor 8 weken
Start: 23 december 2021

Inschrijven

Na elke les ontvang je een link van de les die je tot 2 weken na de lessenreeks online kan bekijken.

Misschien ben je geïnteresseerd in

icon box image

Qigong en voeding

Elke keer een nieuw recept
Voor €35

Lees meer
icon box image

Qigong en kinderen

Een reeks van 8 weken
Voor €89,50

Lees meer

Heb je misschien nog vragen?

Gaat dit voor mij werken?

Ja, waarom niet? Je bent een mens van vlees en bloed. Ook in jou zijn de 3 pijlers, lichaam, geest en energie aanwezig. Geef de ja aan jouw vitale verandering.

Ben ik niet te oud geworden hiervoor?

Je bent zo oud als jij je voelt. Het geboortejaar op je paspoort telt niet. Je innerlijke leeftijd dat telt!

Waarom zou ik aan Qigong doen? Wat levert mij dat op?

Qi staat voor het Chinese concept van levensenergie; Gong betekent zoveel als “de kunst” of “vaardigheid”. Qigong kun je dus vertalen als “het beheersen van en werken met levensenergie”.

Qigong is een oude Chinese bewegingsleer waarbij in vloeiende bewegingen de lichaamsenergie die geblokkeerd is, vrijgemaakt wordt. Voor de energiebanen naar onze belangrijke vitale organen zijn er specifieke houdingen en bewegingen die in de lessen worden aangeleerd en geoefend.

Als je aan de slag gaat met de rustige en vloeiende bewegingen van Qigong, voel wat het met je doet en hoeveel energie het je oplevert. Het verhoogt je immuniteit, verbetert je vitaliteit, je gezondheid en brengt rust en ontspanning. Qigong is voor elke leeftijd. Je gunt je lichaam de weldaad om energie in je lijf te voelen stromen en gezond te blijven.

Qigong heeft mij geleerd dat ik vitaal in het leven kan staan en deel deze kennis graag met anderen.

Daarnaast heb ik kennis opgedaan op zowel energieniveau, lichaamsgericht niveau, en mentaal niveau. De kroon op mijn werk was het behalen van Master in de Medische Qigong.

Ik heb  meer dan 20 jaar ervaring in dit werk.

Zal ik wachten tot volgend jaar?

Het kan! Geen probleem. Echter jammer dat je het jezelf niet gunt Nu. Welke weerstand voel je? Misschien komt er een angst voor verandering. Mogelijk en je hoeft je niet te laten leiden door deze gedachte en gevoel. Je zou er zomaar spijt van kunnen krijgen en dan is een jaar wachten wel erg lang.

In de spannende tijd waar we nu in leven met het actieve Coronavirus is het super belangrijk dat je jezelf sterk maakt. Dat je je immuunsysteem gaat boosten.

In het Sterk en Gezond, traject gaan we hier natuurlijk mee aan de slag. Een sterk immuunsysteem draagt immers bij aan het vitaal oud worden. Aan goed bestand zijn tegen welke bedreiging dan ook.