Wat komt het Coronavirus ons vertellen?

[spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Een vraag van 1 van onze studenten brengt er mij toe om even in een korte blog te schrijven over de Corona.

De vraag was :

Het coronavirus valt de longen aan. De emotie van de longen is verdriet, hoe kijk je er verder naar?

Volgens de oosterse visie is Verdriet inderdaad de basis emotie van de longen.

Echter de energetische functies van de longen gaan veel verder.

In de longen hebben we gedurende ons leven alle lading opgeslagen van alle meegemaakte trauma s.

Er zit dus veel meer in de longen dan alleen maar verdriet.

Het leven de dag vandaag gaat in een hoog tempo. Door de snelheid van alles gebeurt er ook wat met onze ademhaling.

De mens vergeet goed te ademen. De ademhaling gaat hoog zitten, wordt oppervlakkig, wordt gestopt…. Het gevolg is dat er geen goeie doorstroming, laat ons zeggen ventilatie is in de longen.

We gaan dan ook veel minder de oude emoties, toxines uitademen.

Onze longen raken vol en vervolgens wordt er nog minder efficiënt geademd.

Een vicieuze cirkel, maar eentje die neerwaarts gaat.

Verder gaan de longen ook over integriteit,  eerlijk zijn, vooral naar jezelf. Je niet laten beïnvloeden door de buitenwereld. Ook je grenzen tijdig aangeven is belangrijk hierin. En dan vooral je eigen grenzen voor jezelf. Vaak zijn dat de grenzen die vergeten worden. Altijd doorgaan bv, je kent het vast.

We leven in een wereld waar de buitenkant erg belangrijk geworden is. Ook al gaat het binnenin niet goed. Als je dan naar facebook en Instagram kijk zie je alleen maar feest en mooie beelden. Buitenkant en uiterlijk. Zelfs als er binnenin volledig andere dingen leven. Integer en eerlijk naar jezelf?? Het is maar de vraag. Elkeen kan dit voor zichzelf gaan onderzoeken.

Om integer te zijn heb je vaak ook vertrouwen nodig. In de Chinese filosofie is het vertrouwen verbonden met de milt.

De milt is in de vijf elementencirkel de moeder van de longen. De milt aandacht geven is dus ook een belangrijk gebeuren.

Als we naar de miltenergie kijken dan komt voeding als belangrijk element naar boven. De milt regelt namelijk ons hele spijsverteringstelsel. De milt houdt niet van veel koude voeding. Deze heeft warmte nodig, ga dus vooral voorverwarmd eten tot je nemen en warme dranken. Teveel in ons hoofd zitten en piekeren brengen onze milt uit balans.

Ook hier kan een beetje vertragen hulp bieden. Het leven vertragen, de aandacht naar bv rustiger eten brengen en door het vertragen ga je automatisch beter ademen.

Je concentratie en focus zal beter worden.

De longenergie heeft ook een speciale band met de leverenergie. Je  zou kunnen zeggen dat ze gehuwd zijn.  Als er dus iets gebeurt met 1 van beide gaat de andere ook uit balans.

De leverenergie gaat bv over onze richting in het leven. Wat wil jij doen in je leven, studie, werk, woonst….

Je ziet het nu gebeuren, door de Coronavirus worden we verplicht binnen te blijven. Ergens verlies je de richting van je leven en tegelijk zal je misschien je leven gaan overschouwen en kijken als er aanpassingen gemaakt dienen te worden.

[sf_button colour=”accent” type=”standard” size=”standard” link=”https://medischeqigong.com/boost-je-immuunsysteem/” target=”_self” icon=”” dropshadow=”no” rounded=”no” extraclass=””]Boost nu je immuunsysteem[/sf_button]

Wat komt een Coronavirus ons vertellen?

In eerste instantie is het voor iedereen balen en lastig. En degene die nu nog gezond zijn kunnen niet klagen. Ok je bent beperkt, maar in goeie gezondheid. Voor zij die de virus te pakken hebben is het overmatig lastig.  Voor hen die reeds geliefden verloren is het nog zwaarder. Ik leef met jullie mee en zend je liefde.

En toch is mijn advies om niet in de angst te gaan en rustig te blijven.

Ga wat voller en dieper ademen. Dit om je longen soepel te houden.

Vergeet niet om eens naar binnen te gaan, te voelen en kijken waar jij nu bent in je leven.

De coronavirus zal voor iedereen iets anders te betekenen hebben.

Misschien mag je aan je vertrouwen werken, misschien voel je dat je emotie mag  loslaten of wordt het helder dat je klaar bent om een ander levenspad te  bewandelen. Misschien is de vraag om echt je hart te leven en te volgen.

Niemand kan jou het antwoord geven, het antwoord leeft in jou. Naar binnen gaan in een wereld waar buiten zo belangrijk is.

Ademwerk, Qi Gong en ander lichaamsgericht werk kan je hierin ondersteunen en vooral

Stuur veel LIEFDE DE WERELD IN

Voel jij de behoefte om meer bezig te zijn met Qi gong? We bieden ook een online sessie aan van 1 uur voor €75. Klik hier om je aan te melden

OF doe mee aan de Boost je Immuunsysteem 9 weken

Start 6 juli 2020

Elke maandagavond van 20u40 tot 21u25

De investering is 67

[sf_button colour=”accent” type=”standard” size=”standard” link=”https://medischeqigong.com/boost-je-immuunsysteem/” target=”_self” icon=”” dropshadow=”no” rounded=”no” extraclass=””]Lees meer[/sf_button] [/spb_text_block]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Winkelwagen