Wat is Qi Gong?

Qi staat voor het Chinese concept van levensenergie; Gong betekent zoveel als “de kunst” of “vaardigheid”. Qi Gong kun je dus vertalen als “het beheersen van en werken met levensenergie”.

Qi Gong is een oude Chinese bewegingsleer waarbij in vloeiende bewegingen de lichaamsenergie die geblokkeerd is, vrijgemaakt wordt. Voor de energiebanen naar onze belangrijke vitale organen zijn er specifieke houdingen en bewegingen die in de lessen worden aangeleerd en geoefend onder begeleiding van acupuncturist en bewustzijnstrainer Linda Bijtebier. Zij is doctor in Medische Qi Gong en kan in groeps- en individuele sessies gericht ondersteunen bij aandoeningen en klachten.

Ervaar de rustige en vloeiende bewegingen van Qi Gong, voel wat het met je doet en hoeveel energie het je oplevert. Het verbetert de vitaliteit, de gezondheid en brengt rust en ontspanning. Qi Gong is voor elke leeftijd en de lessen zijn voor een ieder die hun lichaam de weldaad gunnen om te stromen en gezond te blijven.

Qi Gong wordt ook weleens de Chinese Mindfulness genoemd.

De oorsprong van Qi Gong

Alles is ontstaan uit de Dao, de weg. De Dao is het Goddelijke. De Dao is het centrum van alles, hieruit wordt alles geboren, tevens omvat de Dao alles. Het grote oneindige geheel.
Vanuit de Dao ontstond Yin en Yang, het vrouwelijke en het mannelijke. De dualiteit. Warm versus koud, dag versus nacht…
In Yin zit steeds een beetje Yang en in Yang steeds een beetje Yin. Balans houden in Yin en Yang is balans in je energie in je leven. Het houdt je gezond en vitaal.

Vitaal oud worden!  Wie wil dat niet? 

Wat is Medische Qi Gong?

De invloed van Medische Qi Gong op het welbevinden van mensen is in Europa nog niet zo bekend. In China is het de grondlegging van de Chinese geneeskunde.

Bewustwording van je lichaam,  het in beweging brengen van je lichaam zijn belangrijk om je gezondheid zo optimaal mogelijk te houden. Stagnatie brengt namelijk, niet lekker in je vel zitten of ziek zijn teweeg. Met eenvoudige bewegingen openen we deze vastzittende energie.

In China is het dagelijkse kost om Qi Gong te beoefenen en in sessies toe te passen. Hier in het westen is dat echter nog niet het geval. 

Geprikkeld?

Bekijk hieronder wat we voor jou kunnen doen of betekenen.

Winkelwagen