Het team

Linda Bijtebier

Doctor in de Medische Qi Gong & Grondlegger van Academ

Ik ben doctor in de Medische Qi Gong en grondlegger van Academ, centrum voor innerlijk welzijn. Door jarenlang te werken als acupuncturist, energiewerker en lichaamswerker weet ik als geen ander hoe helend het effect is als je gaat werken met de beweging van je adem, lichaam en geest. Qi Gong is hier een ideale tool voor.

Ik geef je een voorbeeld. Jouw lichaam bestaat voor 75% uit water. Als jij jouw lichaam nu eens vergelijkt met een rivier. Het water van een rivier is gezond als het stroomt. Als er in de rivier door rotsblokken en vervuiling een stilstaande plas ontstaat wordt dit water ziek. Stel je gooit daar antibiotica of ontsmettingsmiddel in om het te genezen, maar het water blijft zo in stilstand. Dit betekent dat de bacteriën erin blijven of terugkomen. Neem je een rotsblok weg dan komt het water weer in beweging zal het gezond worden en weer levenskracht krijgen en zo werkt het exact zo voor het lichaam.

Denk hierbij bij je lichaam aan een energetische blokkade of pijn die je ergens hebt. Met symptoombehandeling pak je hier niet de oorzaak van de blokkade of pijn aan. De energie van je lijf gaat niet echt stromen. De klacht zal tijdelijk verbeteren maar niet altijd blijvend verdwijnen. Het mijn missie dat meer mensen zich hiervan bewust worden.

Bewustwording van wie je bent, waar je bent en hoe je in het leven staat is belangrijk om opnieuw in balans te komen, te zijn en te blijven. Ziek zijn, je niet lekker in je vel voelen, psychische disbalans, de weg kwijt zijn… niet weten waarheen, hoe of wat… zijn tekenen van uit je center zijn. Weg van wie je werkelijk bent en wat je komt doen in dit leven. Bewustzijn hebben van je patronen en valkuilen helpen je te groeien in jouw leven.

Deze kennis deel ik graag met vele anderen. Mijn drijfveer is ook de Medische Qi Gong zo veel mogelijk te verspreiden in Europa om daarmee zoveel mogelijk mensen hiervan te laten profiteren. Behalve in Nederland ben ik actief in Frankrijk en Engeland.

Je kunt bij mij naast de bewustzijnstrainingen of individuele sessies ook de opleiding tot Therapeut in Medische Qi Gong  volgen. Dit is een 4-jarige opleiding op hbo-niveau en geregistreerd door de KTNO. Hierna kun je zelf als therapeut aan de slag.De opleiding is gebaseerd op het protocol van Prof. Johnson

Linda’s motto: Het enige wat er te doen is, is zijn ~ Lao Tse.

Lees meer over Linda in het interview door TQT, maart 2018

Sofie De Schaepmeester​

Ik heb de keuze gemaakt mijn passie te leven. Reeds jaren droom ik ervan mijn eigen praktijk op te starten, het biedt me veel voldoening dit te kunnen doen.

Binnen mijn visie leg ik de nadruk op de verbinding tussen lichaam en geest, deze zijn voortdurend in wisselwerking met elkaar. Emotionele klachten kunnen aanleiding geven tot fysieke problemen en omgekeerd. Binnen de therapie vind ik het belangrijk niet enkel in het hoofd van de cliënt te werken, maar hem ook te laten voelen in zijn lichaam. Bewustzijn over lichaamssignalen kan ervoor zorgen dat je jezelf psychisch kan leren beschermen. Het boeit me om mijn cliënt te ondersteunen in zijn verdiepingsproces op weg naar meer bewustzijn. Meer inzichten brengen over bepaalde levenspatronen, de link tussen fysieke en emotionele blokkades…

Reeds vanuit de kindertijd ontwikkel je verschillende overtuigingen, deze ontstaan als reactie op jouw contact met je buitenwereld. Deze overtuigingen zorgen ervoor dat je, naar gelang de situatie, op een specifieke manier zal leren reageren. Met als grootste doel jezelf te beschermen. Deze beschermings- of overlevingsmechanismen zorgen ervoor dat je in sommige situaties op een bepaalde manier zal voelen, denken en handelen. Je ontwikkelt patronen die je helpen om je staande te houden binnen je eigen leven. Na enige tijd kunnen deze patronen echter net een valkuil worden. Het is belangrijk hierin inzicht te verwerven en verandering aan te brengen met als doel de levenskwaliteit van de cliënt opnieuw te verhogen.

De cliënt is steeds verantwoordelijk voor zijn eigen proces. Als psychotherapeut ondersteun ik hem hierin.

Sylvie De Schaepmeester

Ik ben Sylvie De Schaepmeester. Ik ben mama van drie kinderen en werk in het kleuteronderwijs.

Daarnaast ben ik een Medische Qi Gong behandelaar en werk ik met Bachbloesems. Mijn specialisatie is om te werken met kinderen.

Mijn doel is om de kinderen weerbaarder te maken in deze maatschappij. Om hen bewust te laten worden van hun eigen lichaam. De kinderen leren hun emoties kennen en te verwerken. Ze leren voelen en luisteren naar zichzelf.

Daarnaast wil ik ook leerkrachten, opvoeders, jeugdwerkers, iedereen die met kinderen werkt , kennis laten maken met Qi Gong om zo de kinderen beter te leren begrijpen en te begeleiden.

Yannick De Schaepmeester

Ik ben Yannick De Schaepmeester.

Als kind was ik al graag bezig met eten. Zo speelde ik vaak restaurantje met mijn zus of maakten we pannenkoeken of cake. In mijn tienerjaren hielp ik al mee in het huishouden en ging ik zelf soms koken. Ook dat was niet zonder slag en stoot, maar al doende leer je. Naarmate ik ouder werd, groeide steeds meer mijn interesse in eten en koken.

In mijn twintigers ontdekte ik steeds meer dat koken een passie is. Ik ging steeds meer en meer creatief aan de slag in de keuken en ging experimenteren. Op mijn 26ste kwam ik voor het eerst in aanraking met de Chinese voedingsleer en ging ik voeding meer bekijken als dagdagelijks medicijn. Met vallen en opstaan heb ik mezelf hierin verdiept.

Winkelwagen