Workshop Samen in balans met je kind

Samen in balans met je kind? In de klas of thuis? Dit kan! Je kan het niet onder stoelen of banken steken wat een grote impact deze tijd heeft op jou en op de kinderen. Je ervaart, voelt van alles op je afkomen. Dit voelt je kind ook. Jij kan het nog een stuk begrijpen , voor je kind is dit al een heel pak lastiger. 

We leven in een maatschappij die als maar meer en meer van jou verwacht. De druk wordt groter en groter en gaat op jouw schouders wegen. Mis je de rust in je hoofd? Daar kan de workshop samen met je kind in balans bij helpen.

Heb je het gevoel dat er zoveel ‘MOET‘ waardoor je niet meer van de kleine dingen kan genieten? Genieten samen met je kind? Is daar nog tijd voor?
Als je als ouder, leerkracht, therapeut, coach… het heel druk hebt in je hoofd gaan er belangrijke momenten verloren. Het is goed om even stil te staan en te voelen wat heeft mijn kind thuis nodig van mij? Wat hebben de kinderen van mij nodig in de klas? In de praktijk?
Kinderen spiegelen je heel de tijd. En het is goed om deze spiegels te kunnen zien en er iets mee te doen.

Je wilt hen veiligheid geven. Je bent een grote hulp tijdens de kinderen hun weg naar persoonlijke groei!

Hier speel jij echt een grote rol in het kind zijn leven. Je legt de basis waar je kind later de vruchten rijkelijk kan plukken!

Ik bied online de cursus ‘Samen in balans met je kind’ aan om je kind beter te leren begrijpen. Hiervoor gaan we aan de slag met Qi Gong, de ademhaling en relaxatie technieken. Hier leer je hoe je de kinderen zich bewust kan laten worden van hun eigen lichaam. Je leert om al de emoties volledig in te zetten bij je kind. Je leert de verschillende signalen kennen van je kind.  

Het kan heel lastig zijn als je jouw kind niet begrijpt. Je probeert van alles maar tevergeefs je geraakt niet binnen bij je kind. Je blijft zoeken naar een manier om verbinding te krijgen met dit ene kind die zo hard roept om hulp.

Een kind die vaak de aandacht vraagt op een negatieve manier is een kind die onze hulp het meeste nodig heeft. Dit kind heeft nog niet geleerd om op een andere manier aandacht te kunnen krijgen. En deze kinderen krijgen dan snel een stempel als ‘moeilijk, lastig’ kind.

Het is belangrijk om verder te kijken en meer stil te staan bij de signalen van de emoties. En echt luisteren naar de signalen van het kind. Wat wil het kind ons zeggen. Wat hebben ze van ons nodig?

Wat als ik je kan zeggen dat er een weg is?
Dat er een juiste aanpak bestaat!

Dat er een manier is om binnen te geraken bij je kind waardoor er voor jullie beiden terug hoop is, dat jullie elkaar kunnen leren kennen?!

Benieuwd?

Gebruik Qi Gong! Wat is Qi Gong?

Qi Gong gaat de energie in je lichaam terug laten stromen. Heb je een trauma of een blokkade dan kan je daar door gaan door bewegende of statische Qi Gong oefeningen te doen waarbij de ademhaling ook een belangrijk rol speelt!

Heb je het gevoel dat je kind te druk is, te wild, soms vervelend doet, veel boos is, snel geïrriteerd?

Wil je jouw kind beschermen tegen de overprikkeling?

Wil je de kinderen sterker maken in deze maatschappij?
Wil je meer rust bij jezelf en je kind?

Soms heb je de indruk dat jij en je kind elkaar totaal niet begrijpen. Je vraagt je soms af

‘Wat heb je van mij nodig?’
‘Hoe kan ik je helpen?’

Dan is Qi Gong jouw weg!

De workshop is voor ouders, leerkrachten, therapeuten, coaches die met kinderen werken en weer in balans wil komen. Na het volgen van deze cursus zal je specifieke kennis in je bezit hebben waardoor je je kind nog beter kan begrijpen. Je zal verschillende tools aangeleerd krijgen die je samen met je kinderen kan uitvoeren. Er zal meer rust heersen binnenin je gezin en/of je klas, praktijk. Je zal je kind op een andere manier leren bekijken. Jij kan als mens, ouder, leerkracht, coach, therapeut… meer betekenen voor de kinderen. Je kan een sterkere basis meegeven waar ze later de vruchten van plukken…

Sylvie De Schaepmeester

Ik ben Sylvie De Schaepmeester. Ik ben mama van drie kinderen en werk in het kleuteronderwijs.

Daarnaast ben ik een medische Qi Gong behandelaar en werk ik met Bachbloesems. Mijn specialisatie is om te werken met kinderen.

Mijn doel is om de kinderen weerbaarder te maken in deze maatschappij. Om hen bewust te laten worden van hun eigen lichaam. De kinderen leren hun emoties kennen en te verwerken. Ze leren voelen en luisteren naar zichzelf.

Daarnaast wil ik ook leerkrachten, opvoeders, jeugdwerkers, iedereen die met kinderen werkt , kennis laten maken met Qi Gong om zo de kinderen beter te leren begrijpen en te begeleiden.

Deze investering in jezelf en je kind bedraagt 87.50 €.

Geloof me, jouw kind zal hier de vruchten van plukken! 

Meer info?
sylvie.de.schaepmeester@hotmail.com

Deze workshop zal op verschillende momenten worden aangeboden. 

Doe aan Qi Gong en er zal heel wat veranderen op een positieve manier!

Meedoen?

Meer informatie binnenkort beschikbaar.

Winkelwagen