Qi Gong Cuisine

Elke week een nieuw recept

Qi Gong Cuisine

Wil jij Qi opbouwen via je eten?

Qi opbouwen en balans brengen kan ook vanuit de keuken. De preventieve benadering van de Chinese voedingsleer ziet voeding als een dagdagelijks medicijn.

We leven in een maatschappij waar fastfood-cultuur baas is, waar weinig tot geen voeling meer is met het belang van voeding. Een snelle hap hier en daar, maar ben jij je bewust van waarmee je jezelf voedt? Schrijf je snel in voor deze workshop als jij via voeding Qi wilt opbouwen. Tot snel.

Tijdens deze workshop wil ik iedereen introduceren in de Chinese voedingsleer volgens de TCM (courante term op de website of niet?). De Chinese voedingsleer kan je op twee manieren benaderen: preventief en medisch.

Graag wil ik samen met jou kijken hoe we voeding kunnen benaderen als ons dagdagelijks medicijn (de preventieve benadering) om balans te creëren in heel ons lichaam.

Afhankelijk van de periode van het jaar, neem ik jullie mee in de keuken en vertel ik over wat je in die periode kan doen om via voeding balans te krijgen en je beter in je vel te voelen.

Wat mag je verwachten?

  • Je krijgt een ingrediëntenlijst en kan live met mij meekoken of nadien het gerecht zelf maken.
  • Je krijgt tips en theorie tijdens de workshop over de Chinese voedingsleer om stap voor stap zelf deze levensstijl toe te passen.
  • Je krijgt de opname van de sessie voor twee weken om nadien te bekijken.

Deze workshop is voor iedereen die bewust met voeding bezig is, of zoekend is naar een gezondere levenstijl.

Yannick De Schaepmeester

Ik ben Yannick De Schaepmeester.

Als kind was ik al graag bezig met eten. Zo speelde ik vaak restaurantje met mijn zus of maakten we pannenkoeken of cake. In mijn tienerjaren hielp ik al mee in het huishouden en ging ik zelf soms koken. Ook dat was niet zonder slag en stoot, maar al doende leer je. Naarmate ik ouder werd, groeide steeds meer mijn interesse in eten en koken.

In mijn twintigers ontdekte ik steeds meer dat koken een passie is. Ik ging steeds meer en meer creatief aan de slag in de keuken en ging experimenteren. Op mijn 26ste kwam ik voor het eerst in aanraking met de Chinese voedingsleer en ging ik voeding meer bekijken als dagdagelijks medicijn. Met vallen en opstaan heb ik mezelf hierin verdiept.

Deze investering in jezelf kost €35

Tijdens deze online workshop nodig ik jou voor 1uur uit in mijn keuken om je te laten proeven van de Chinese voedingsleer. Je kan tijdens de workshop samen met mij meekoken of je kijkt mee en gaat nadien zelf experimenteren in jouw keuken.

Meedoen?

Data 2022 volgt
€35 per les

Na elke les ontvang je een link van de les die je tot 2 weken na de lessenreeks online kan bekijken.

Winkelwagen