8 weken lang Qi Gong

Elk kwartaal een ander thema

Warm de winter in  – 8 weken Qigong

Winter, de gezelligste maand van het jaar. Het is vroeg donker, je kan het thuis gezellig maken. Kaarsjes, lichtjes, warme dekentjes, een kopje thee,…
Natuurlijk is het niet voor iedereen een aangename periode. De koude brengt vaak fysieke klachten met zich mee. Zo ontstaat er soms meer pijn in spieren en gewrichten. Vermoeidheid, een gevoel van leegte, zowel fysiek als energetisch.

De donkerte kan een gevoel van onveiligheid versterken. Of ons de gelegenheid geven extra goed voor onszelf te zorgen, ons op te warmen van binnenuit. Hierdoor kunnen angsten en onveiligheid net afnemen.

Belangrijk tijdens de  winterperiode is om onze nieren te versterken. Dit kan via de voeding, door bijvoorbeeld oker- of cashewnoten te eten en voldoende water te drinken. Kidneybeans zijn ook heel versterkend voor je nieren. De nieren zijn het orgaan gekoppeld aan dit seizoen. Ze staan centraal en vragen onze aandacht. Zoals de beren een winterslaap houden heeft ons lichaam ook nu meer nood aan slaap. Tijd om te cocoonen.  Neem de rust die je lichaam nu van je vraagt. Zoek vertraging op in wat je doet.

Tijdens de komende 8 weken gaan we aan de hand van verschillende Qi gongoefeningen onze nieren fysiek en energetisch versterken. Ze zijn verantwoordelijk voor ons veiligheidsgevoel en onze wilskracht. Zo kan je vol power het voorjaar starten boordevol energie en inspiratie.

Neem je graag deel aan deze online reeks?
We starten op donderdag 22 december 2022 en eindigen op donderdag 2 februari 2023. Elke donderdag van 10u tot 10u45 geeft Sofie online les via Zoom.

Geen getreur als je niet live kan deelnemen want na de les wordt een opname verzonden. De opnames blijven beschikbaar tot 2weken na startdatum van de reeks.

Wees erbij voor jouw winterboost.

Wat kan je verwachten in dit traject? 

Enkele malen per jaar start er een traject van 8 x 45 minuten Qi Gong. Er is telkens een reeks van 45 min die in de ochtend gegeven worden door Sofie. Telkens ontvang je een link. De video’s blijven geldig tot 2 weken na de laatste les.

Wat brengt het jou?

Elk traject zal over een ander thema gaan. Het ene thema zal je meer aanspreken dan het andere thema. Uiteindelijk zal je merken dat elke reeks verandering bij je zal teweeg brengen. Qi Gong zorgt er namelijk voor dat je gaat transformeren, zonder dat je daadwerkelijk alles dient te herbeleven.

Je transformeert valkuilen en pijnen naar kwaliteiten en positiviteit.

Wil jij ook krachtiger in je leven gaan staan? Wil jij uit je angst komen? Wil jij rustiger in het leven staan, meer ontspanning en beter slapen? Wil je verandering in je leven? Wil je nog andere zaken? Dan daag ik je uit het volgende traject mee te doen!

Thema: Warm de winter in – Start: 15 december 2022

Ben je streng voor jezelf en kan je mildheid gebruiken? Ook dan helpt de 8 weken reeks je om verzachting te brengen. Kortom, gun het jezelf om met een lieve glimlach naar jezelf de winter in te slaan.

De 8 weken is voor iedereen die zijn of haar gezondheid wil verbeteren en meer in balans wil komen.

Zelfs als je mobiliteitsproblemen hebt kan je alles zittend meedoen en indien nodig helemaal in de visualisatie.

online qi gongJe bent een vrij mens, vrij van klachten en negatieve emoties.

online qi gongRustig blijven in stressvolle situaties door geleerde ademhalingstechnieken bij Qi Gong.

online qi gongBeter immuunsysteem door Qi Gong verbeter je je immuunsysteem en word je vitaler.

online qi gongMeer energie: na opheffen van jouw blokkades gaat het weer stromen in jouw lijf en leven.

online qi gongFlexibel zijn en makkelijker bewegen, en jezelf krachtig voelen zowel mentaal als fysiek.

online qi gongDiepe ontspanning tijdens en na de lessen.

Ik heb er zin in om dit te gaan begeleiden.

Sofie de Schaepmeester

Ik heb de keuze gemaakt mijn passie te leven. Reeds jaren droom ik ervan mijn eigen praktijk op te starten, het biedt me veel  voldoening dit te kunnen doen.

Binnen mijn visie leg ik de nadruk op de verbinding tussen lichaam en geest, deze zijn voortdurend in wisselwerking met elkaar. Emotionele klachten kunnen aanleiding geven tot fysieke problemen en omgekeerd. Binnen de therapie vind ik het belangrijk niet enkel in het hoofd van de cliënt te werken, maar hem ook te laten voelen in zijn lichaam. Bewustzijn over lichaamssignalen kan ervoor zorgen dat je jezelf psychisch kan leren beschermen. Het boeit me om mijn cliënt te ondersteunen in zijn verdiepingsproces op weg naar meer bewustzijn.  Meer inzichten brengen over bepaalde levenspatronen, de link tussen fysieke en emotionele blokkades…

Reeds vanuit de kindertijd ontwikkel je verschillende overtuigingen, deze ontstaan als reactie op jouw contact met je buitenwereld. Deze overtuigingen zorgen ervoor dat je, naar gelang de situatie, op een specifieke manier zal leren reageren. Met als grootste doel jezelf te beschermen. Deze beschermings- of overlevingsmechanismen zorgen ervoor dat je in sommige situaties op een bepaalde manier zal voelen, denken en handelen. Je ontwikkelt patronen die je helpen om je staande te houden binnen je eigen leven. Na enige tijd kunnen deze patronen echter net een valkuil worden. Het is belangrijk hierin inzicht te verwerven en verandering aan te brengen met als doel de levenskwaliteit van de cliënt opnieuw te verhogen.

De cliënt is steeds verantwoordelijk voor zijn eigen proces. Als psychotherapeut ondersteun ik hem hierin.

Een reeks van 8 online lessen, gespreid over twee maanden.

Deze investering in jezelf bedraagt 89.50 €.

Dit ga je leren:

Qi Gong oefeningen, die je gaan helpen om de energie in je wervelkolom beter te laten stromen, dieper ademhalen, hoe meer energie krijgen en vasthouden.
Na het traject is je immuunsysteem merkbaar verbeterd en kun je ook zelf de Qi Gong oefeningen uitvoeren.

8 keer 45 minuten live Qi Gong via Zoom.

Inclusief de volgende extra’s: 

Persoonlijke begeleiding bij vragen of klachten via e-mail of Whatsapp.
Tijdelijke toegang tot de lesvideo’s van alle online lessen. Direct na de les ontvangen je de link, geldig tot 2 weken na einde online programma. 
Anti-afhaak garantie: is de weerstand te groot en kom je er écht niet uit, dan help ik je erdoor heen! (15 minuten bellen) 

Elke donderdagochtend 8 weken lang van 10u00 tot 10u45.  Start 22 december 2022.

Meedoen?

Donderdagochtend van 10u00 tot 10u45
Thema:  Warm de winter in – €89,50 voor 8 weken
Start: 22 december 2022

Na elke les ontvang je een link van de les die je tot 2 weken na de lessenreeks online kan bekijken.

Winkelwagen