Het pad van je hart

Het wordt gemakkelijk gezegd, ‘ volg je hart, want dat klopt’

Ja, je hart klopt, letter klopt het en gelukkig maar.

En hoe volg je jouw hart?

Vaak denkt de mens zijn hart te volgen en volg hij of zij alleen maar zijn of haar hoofd.

Wat volg jij denk je?

Als we oosters kijken is je hart je vuur element. We spreken over het hart en de meester van het hart. En weet dat vanuit de Chinese filosofie of geneeskunde er energetisch gekeken wordt.  Als we het eenvoudig zien is er een connectie tussen hart en hoofd, of liever hart en gedachte.

Deze mechanismes blijven we leven vaak ook als volwassene. Dit zorgt er vervolgens voor dat dat er verwarring komt tussen je hoofd en je hart.

Volgens de oosterse filosofie is je energetische lever de moeder van je hart. Als de energie van je lever goed zit dan krijg je een beeld van je bestemming. Dan is of wordt je pad helder. En dit is toch belangrijk om vervolgens je hart te kunnen volgen.

Hoe krijg je je lever in balans?

Je lever is het meest gevoelige orgaan voor stress. En ja wie leeft er nu nog zonder stress in deze hectische wereld?

Ontspannen is erg belangrijk en dan vooral diepe ontspanning brengen in je lichaam.

Diepe ontspanning is in je lichaam durven gaan voelen, met je adem naar de spanning durven gaan. De spanning laten smelten en dit alles zonder het te bedenken maar gewoon te doen.

Los komen van je innerlijke spanning. Onthechten en stoppen met de spanning te worden.

Wil je hier meer met doen?

Op 21 april ga ik een dag met jullie ontspannen in Academ.
Locatie: Graaf Jan van Nassaustraat 8-A, 3051 GE Rotterdam, Nederland

Later komt er een dag in België aan de kust in de Haan.

Interesse?

Ontspan en volg het pad van je hart

Linda Bijtebier

Doctor in de Medische Qi Gong & Grondlegger van Academ

Ik ben Doctor in de Medische Qi Gong en grondlegger van Academ, centrum voor innerlijk welzijn. Door jarenlang te werken als acupuncturist, energiewerker en lichaamswerker weet ik als geen ander hoe helend het effect is als je gaat werken met de beweging van je adem, lichaam en geest. Qi Gong is hier een ideale tool voor.

Ik geef je een voorbeeld. Jouw lichaam bestaat voor 75% uit water. Als jij jouw lichaam nu eens vergelijkt met een rivier. Het water van een rivier is gezond als het stroomt. Als er in de rivier door rotsblokken en vervuiling een stilstaande plas ontstaat wordt dit water ziek. Stel je gooit daar antibiotica of ontsmettingsmiddel in om het te genezen, maar het water blijft zo in stilstand. Dit betekent dat de bacteriën erin blijven of terugkomen. Neem je een rotsblok weg dan komt het water weer in beweging zal het gezond worden en weer levenskracht krijgen en zo werkt het exact zo voor het lichaam.

Denk hierbij bij je lichaam aan een energetische blokkade of pijn die je ergens hebt. Met symptoombehandeling pak je hier niet de oorzaak van de blokkade of pijn aan. De energie van je lijf gaat niet echt stromen. De klacht zal tijdelijk verbeteren maar niet altijd blijvend verdwijnen. Het mijn missie dat meer mensen zich hiervan bewust worden.

Bewustwording van wie je bent, waar je bent en hoe je in het leven staat is belangrijk om opnieuw in balans te komen, te zijn en te blijven. Ziek zijn, je niet lekker in je vel voelen, psychische disbalans, de weg kwijt zijn… niet weten waarheen, hoe of wat… zijn tekenen van uit je center zijn. Weg van wie je werkelijk bent en wat je komt doen in dit leven. Bewustzijn hebben van je patronen en valkuilen helpen je te groeien in jouw leven.

Deze kennis deel ik graag met vele anderen. Mijn drijfveer is ook de Medische Qi Gong zo veel mogelijk te verspreiden in Europa om daarmee zoveel mogelijk mensen hiervan te laten profiteren. Behalve in Nederland ben ik actief in Frankrijk en Engeland.

Je kunt bij mij naast de bewustzijnstrainingen of individuele sessies ook de opleiding tot Therapeut in Medische Qi Gong volgen. Dit is een 4-jarige opleiding op hbo-niveau en geregistreerd door de KTNO. Hierna kun je zelf als therapeut aan de slag.

De opleiding is gebaseerd op het protocol van Prof. Johnson

Linda’s motto: Het enige wat er te doen is, is zijn ~ Lao Tse.

Lees meer over Linda in het interview door TQT, maart 2018

Een dag met ademen Qigong meditaties

Kostprijs: €75

Vrijdag 21 april 2023 van 10u00 tot 16u00.
Locatie: Academ: Graaf Jan van Nassaustraat 8-A, 3051 GE Rotterdam, Nederland

Meedoen?

Winkelwagen