De weg van je adem

Ademen!

Je doet het elke dag, elke moment, het is zo gewoon, en hoe adem je?

Adem je oppervlakkig diep, met teveel spanning, helemaal in de ontspanning?

In de ademdag wil ik jou meenemen in enkele adem oefeningen die je gezondheid gaan bevorderen.

Ademen om je energie in beweging te brengen en te verbeteren.

Ademen om je bloedcirculatie te bevorderen. Ademen om je armen en benen te versterken. Vaak komen klachten eerst in de armen en de benen. Waarom in armen en benen kan je denken, wel als onze vitale organen in moeilijkheden zijn, of in het begin van minder goed functioneren zijn, dan halen ze tekort aan energie uit je armen en benen. Vaak begin je daar wat klachten te krijgen, en denk je nog niet aan de respectievelijke organen.

Ademen om je immuniteit te verbeteren.

Ademen om je long covid uit te ademen.

Met ademen en adem technieken gaan we hier aan werken.

Het ademwerk en de ademtechnieken komen uit de chinese geneeskunde.

Alle ademwerk gaat in ontspanning, want we gaan ons zenustelsel laten ontspannen.

Heb ook jij zin in een versterkende en ontspannende ademdag?

Meld je dan hier aan.

 

Data en locatie:

Rotterdam : 2 juli van 10u tot 16u

Lievegem : 23 juli van 10u tot 16u

 

Deze investering in zelfzorg bedraagt 90 euro.

Wil je hier meer met doen?

Rotterdam : 2 juli van 10u tot 16u

Locatie: Graaf Jan van Nassaustraat 8-A, 3051 GE Rotterdam, Nederland

 

Lievegem : 23 juli van 10u tot 16u

Interesse?

Ontspan en volg het pad van je hart

Linda Bijtebier

Doctor in de Medische Qi Gong & Grondlegger van Academ

Ik ben Doctor in de Medische Qi Gong en grondlegger van Academ, centrum voor innerlijk welzijn. Door jarenlang te werken als acupuncturist, energiewerker en lichaamswerker weet ik als geen ander hoe helend het effect is als je gaat werken met de beweging van je adem, lichaam en geest. Qi Gong is hier een ideale tool voor.

Ik geef je een voorbeeld. Jouw lichaam bestaat voor 75% uit water. Als jij jouw lichaam nu eens vergelijkt met een rivier. Het water van een rivier is gezond als het stroomt. Als er in de rivier door rotsblokken en vervuiling een stilstaande plas ontstaat wordt dit water ziek. Stel je gooit daar antibiotica of ontsmettingsmiddel in om het te genezen, maar het water blijft zo in stilstand. Dit betekent dat de bacteriën erin blijven of terugkomen. Neem je een rotsblok weg dan komt het water weer in beweging zal het gezond worden en weer levenskracht krijgen en zo werkt het exact zo voor het lichaam.

Denk hierbij bij je lichaam aan een energetische blokkade of pijn die je ergens hebt. Met symptoombehandeling pak je hier niet de oorzaak van de blokkade of pijn aan. De energie van je lijf gaat niet echt stromen. De klacht zal tijdelijk verbeteren maar niet altijd blijvend verdwijnen. Het mijn missie dat meer mensen zich hiervan bewust worden.

Bewustwording van wie je bent, waar je bent en hoe je in het leven staat is belangrijk om opnieuw in balans te komen, te zijn en te blijven. Ziek zijn, je niet lekker in je vel voelen, psychische disbalans, de weg kwijt zijn… niet weten waarheen, hoe of wat… zijn tekenen van uit je center zijn. Weg van wie je werkelijk bent en wat je komt doen in dit leven. Bewustzijn hebben van je patronen en valkuilen helpen je te groeien in jouw leven.

Deze kennis deel ik graag met vele anderen. Mijn drijfveer is ook de Medische Qi Gong zo veel mogelijk te verspreiden in Europa om daarmee zoveel mogelijk mensen hiervan te laten profiteren. Behalve in Nederland ben ik actief in Frankrijk en Engeland.

Je kunt bij mij naast de bewustzijnstrainingen of individuele sessies ook de opleiding tot Therapeut in Medische Qi Gong volgen. Dit is een 4-jarige opleiding op hbo-niveau en geregistreerd door de KTNO. Hierna kun je zelf als therapeut aan de slag.

De opleiding is gebaseerd op het protocol van Prof. Johnson

Linda’s motto: Het enige wat er te doen is, is zijn ~ Lao Tse.

Lees meer over Linda in het interview door TQT, maart 2018

Een dag met ademen Qigong meditaties

Kostprijs: €90

Zondag 2 juli 2023 te Rotterdam of zondag 23 juli te Lievegem  van 10u00 tot 16u00.
Locatie: Academ: Graaf Jan van Nassaustraat 8-A, 3051 GE Rotterdam, Nederland

Meedoen?

Winkelwagen