Vierdaagse training

Emotioneel in balans bij codependency of zorgafhankelijkheid

Vierdaagse training: Emotioneel in balans bij codependency of zorgafhankelijkheid

Linda Bijtebier geeft samen met Helga van Teeffelen een vierdaagse ervaringsgerichte training. De eerste dag is een inleidingsdag gericht op mensen die minder bekend zijn met proceswerk. Dag 2 en 3 gaan diep in op de oorzaken en gevolgen van codependant gedrag/zorgafhankelijk gedrag. Dag 4 laat ons al het geleerde integreren en is er op gericht om in de toekomst met meer zelfliefde en zelfzekerheid te kunnen functioneren. In het lichaamsgericht proceswerk doe je deze vier dagen ervaring op met allerlei verschillende methodieken. Linda is coach, trainer en therapeut en weet met haar fijngevoelige aanpak mensen snel tot de kern te brengen. Helga is ervaringsdeskundige en NLP- en leefstijlcoach.

Wie kan balans gebruiken?

Voor wie is deze vierdaagse? Allereerst voor coaches en therapeuten die zich willen verdiepen en goed willen leren omgaan met overdracht en tegenoverdracht. Daarnaast voor iedereen die zich persoonlijk wil ontwikkelen. De training is vooral nuttig voor mensen die veel zorg dragen voor anderen. Of mensen die de neiging hebben zichzelf op te offeren voor de ander. De training richt zich op: wat heb jij zelf nodig? Na deze vier dagen ben je in staat dichter bij jezelf te blijven. Dus te voelen wat jij nodig hebt en wilt. Je zult in staat zijn je grenzen te zetten zonder angst of schuldgevoel. Je weet hoe je meer zelfliefde kunt ontwikkelen en wat je nodig hebt om je met meer zelfzekerheid en spontaniteit door het leven te bewegen.

Wat is proceswerk/lichaamsgericht werk?

Je doet verschillende lichaamsgerichte oefeningen die jou kunnen verder helpen in je psychische/emotionele ontwikkeling. Er wordt telkens stil gestaan bij je lichaamsbeleving wat jou vaak veel meer kan vertellen dan verstandelijke wijsheid en dan beredeneren/in je hoofd bezig zijn.

 

Wat kun je onder andere verwachten tijdens deze dagen?

Dag 1:  Inleidingsdag

De inleidingsdag is van 10.30 tot 15.30 (lunch zelf te voorzien). Na kennismaking en inleiding krijg je verschillende soorten oefeningen en opdrachten die je individueel of in tweetallen kunt uitvoeren.

Ademhalingsoefeningen, inquiery opdracht, beweging via Medische Qi Gong, Schrijfwerk. Dit alles om kennis te maken met de impact van de verschillende methodieken. Ter afronding zullen we gaan neerzetten wat we de komende drie dagen verder willen leren en persoonlijk eigen willen maken.

Dag 2:  Dicht bij mezelf blijven

Aanvang: 10.00 uur        Lunch: zelf te voorzien Einde: 17.00 uur
Hoe leer ik dicht bij mezelf te blijven?
Deze dag zullen Ademwerk, Innerlijk kind werk, Medische Qigong en Opstellingswerk met elkaar worden afgewisseld. Linda zal hierin de leiding nemen en zorgen dat voor ieders proces de juiste aandacht is. De dag eindigt met een reflectie onder leiding van Helga. Hoe ga je vasthouden wat je vandaag geleerd hebt?

Dag 3:  Mijn grenzen bewaken en bewaren

Aanvang: 10.00 uur        Lunch: zelf te voorzien  Einde 17.00 uur

We zullen deze dag gaan voelen waar onze grenzen liggen en hoe we die het best kunnen bewaken, aangeven en bewaren en ons daar goed over voelen. We starten met een aantal lichamelijke opdrachten. Afgewisseld met Medische Qigong, ademwerk, en een geleide meditatie zit deze dag vol inspirerende ervaringen die jou gaan helpen jouw begrenzing te verbeteren. De dag wordt afgesloten met een integratie-oefening onder leiding van Helga.

Dag 4:  Mijn zelfliefde en zelfzekerheid vergoten

Aanvang: 10.00 uur        Lunch: zelf te voorzien  Einde 17.00 uur

We zullen deze dag gaan voelen welke onzekerheden er nog zijn en hoe we onszelf kunnen leren geven waar wij behoefte aan hebben: zelfliefde, zelfcompassie, zelfzekerheid en aandacht voor onze persoonlijke ontwikkeling. Linda neemt ons mee naar ons Innerlijk Kind, in Ademwerk en met een Opstelling. We zullen een NLP oefening doen onder leiding van Helga.

Hoe houden we tenslotte vast wat we mee willen nemen? We visualiseren en maken dit persoonlijk en concreet. Ter afsluiting bespreken we met elkaar hoe hetgeen we hebben neergezet aan het begin van deze training ons heeft geholpen om meer uit deze trainingsdagen te halen.

Linda Bijtebier

Doctor in de Medische Qi Gong & Grondlegger van Academ

Ik ben Doctor in de Medische Qi Gong en grondlegger van Academ, centrum voor innerlijk welzijn. Door jarenlang te werken als acupuncturist, energiewerker en lichaamswerker weet ik als geen ander hoe helend het effect is als je gaat werken met de beweging van je adem, lichaam en geest. Qi Gong is hier een ideale tool voor.

Ik geef je een voorbeeld. Jouw lichaam bestaat voor 75% uit water. Als jij jouw lichaam nu eens vergelijkt met een rivier. Het water van een rivier is gezond als het stroomt. Als er in de rivier door rotsblokken en vervuiling een stilstaande plas ontstaat wordt dit water ziek. Stel je gooit daar antibiotica of ontsmettingsmiddel in om het te genezen, maar het water blijft zo in stilstand. Dit betekent dat de bacteriën erin blijven of terugkomen. Neem je een rotsblok weg dan komt het water weer in beweging zal het gezond worden en weer levenskracht krijgen en zo werkt het exact zo voor het lichaam.

Denk hierbij bij je lichaam aan een energetische blokkade of pijn die je ergens hebt. Met symptoombehandeling pak je hier niet de oorzaak van de blokkade of pijn aan. De energie van je lijf gaat niet echt stromen. De klacht zal tijdelijk verbeteren maar niet altijd blijvend verdwijnen. Het mijn missie dat meer mensen zich hiervan bewust worden.

Bewustwording van wie je bent, waar je bent en hoe je in het leven staat is belangrijk om opnieuw in balans te komen, te zijn en te blijven. Ziek zijn, je niet lekker in je vel voelen, psychische disbalans, de weg kwijt zijn… niet weten waarheen, hoe of wat… zijn tekenen van uit je center zijn. Weg van wie je werkelijk bent en wat je komt doen in dit leven. Bewustzijn hebben van je patronen en valkuilen helpen je te groeien in jouw leven.

Deze kennis deel ik graag met vele anderen. Mijn drijfveer is ook de Medische Qi Gong zo veel mogelijk te verspreiden in Europa om daarmee zoveel mogelijk mensen hiervan te laten profiteren. Behalve in Nederland ben ik actief in Frankrijk en Engeland.

Je kunt bij mij naast de bewustzijnstrainingen of individuele sessies ook de opleiding tot Therapeut in Medische Qi Gong volgen. Dit is een 4-jarige opleiding op hbo-niveau en geregistreerd door de KTNO. Hierna kun je zelf als therapeut aan de slag.

De opleiding is gebaseerd op het protocol van Prof. Johnson

Linda’s motto: Het enige wat er te doen is, is zijn ~ Lao Tse.

Lees meer over Linda in het interview door TQT, maart 2018

Locatie

Waar: In Academ, Rotterdam

Kosten:

Inleidingsdag : 65 euro
9 maart 2024 
10u30 – 15u30

3 – daagse : 360 euro
3 mei 2024 , 18 mei 2024 , 7 juni 2024  
10u – 17u

Inleidingsdag + 3 -daagse : 399 euro

Ik wil mee doen aan de vierdaagse!

Winkelwagen