Fit en vitaal zonder sportschool

[spb_column col_sm=”9″ padding_horizontal=”0″ width=”3/4″ el_position=”first last”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Geschreven door: Linda Bijtebier

Hoe je fit, vitaal en vol levensenergie blijft zonder sportschool

Volgens het Nederlands Huisartsen Genootschap heeft ongeveer een kwart van de Nederlanders last van moeheid, waarbij vrouwen er vaker last van hebben dan mannen. Wanneer rust nemen niet meer helpt, hoe kom je dan van je vermoeidheid af en wat kun je doen om je energieniveau weer omhoog te krijgen?

Dat ouders met kleine kinderen vaak bekaf zijn is nog te begrijpen, maar wist je dat jongeren tegenwoordig vaker moe zijn dan 50-plussers? Velen zijn chronisch moe waardoor het hun hele leven beheerst en het echt een probleem voor hen is.

Om een gezond lichaam en een hoog energieniveau te hebben en te houden moet je een sterk en gezond immuunsysteem hebben. Dit is onmisbaar om ziektes op afstand te houden. Hiervoor moet de levensenergie vrij naar elk orgaan door je lichaam kunnen stromen.

Bewustwording van je lichaam en het in beweging brengen van je lichaam zijn belangrijk om je gezondheid zo optimaal mogelijk te houden. Stagnatie brengt namelijk niet lekker in je vel zitten of ziek zijn teweeg. Negatieve emoties, zoals frustratie, ongeuite woede en onverwerkt verdriet, kunnen blokkades veroorzaken waardoor de energie niet meer goed kan stromen. Hierdoor ga je je heel moe voelen en kun je last krijgen van allerlei kwalen.

Emotioneel trauma en een te weinig stromen van de levensenergie door ons lichaam is hier meestal de oorzaak van. Je kunt je daarbij een gevangene in je eigen lichaam voelen.

Qi Gong

Qi Gong is de genezingstechniek waarbij je simpele maar heel nauwkeurige reeksen vloeibare bewegingen maakt met als doel om je gezondheid te verbeteren of ziekte te voorkomen.

Een van de manieren om iets te doen aan chronische vermoeidheid of ziekte of ter preventie daarvan is Qi Gong.

Weet je wat dat is?

Qi Gong is een manier om jezelf fysiek, mentaal en emotioneel in evenwicht te brengen. In China doen ze dit al eeuwenlang. Dagelijks wordt het door miljoenen mensen beoefend.

Qi Gong is de genezingstechniek waarbij je simpele maar heel nauwkeurige reeksen vloeibare bewegingen maakt met als doel om je gezondheid te verbeteren of ziekte te voorkomen.

Als je begint met het beoefenen van Qi Gong is je meest belangrijke doel: loslaten, loslaten, loslaten. Dat komt omdat we meestal veel te lang vasthouden aan dingen die ons uit balans brengen en ziek maken.

Bewustwording van je lichaam, het in beweging brengen van je lichaam zijn belangrijk om je gezondheid zo optimaal mogelijk te houden. Stagnatie brengt namelijk, niet lekker in je vel zitten of ziek zijn teweeg.

Hoe werkt Qi Gong?

Qi Gong is een bijzonder krachtige manier om de helende levensenergie in je lichaam weer te laten stromen. Hierbij verbind je je met de bron van energie en creëer je een zogenaamd Chi veld. Dit is een energieveld. Dat veld bouw je om je heen met Qi Gong en je put er energie uit. Dit veld creëer je door verschillende oefeningen te doen waarbij je gebruik maakt van kleuren, klanken, visualisaties, ademwerk en statische en dynamische houdingen.

Chi of Qi betekent energie. Gong betekent meesterschap.

Qi Gong bevordert je lichamelijke gezondheid doordat je via je mind je levensenergie leert beheersen. Omdat energie je aandacht volgt, kun je je mind gebruiken om de blokkades in je lichaam op te lossen waardoor de energie weer vrij kan gaan stromen.

Door Qi Gong wordt die levensenergie door je hele lichaam verdeeld, waarbij je met je mind de Qi kunt laten bewegen en naar bepaalde organen kunt sturen. Dit doe je door gebruik te maken van intentie en wilskracht. Vanwege de indrukwekkende resultaten wordt Qi Gong in Chinese ziekenhuizen op grote schaal gebruikt voor mensen met kanker.

Gemakkelijk te leren

Het mooie ervan is dat je er niet een uur voor naar de sportschool hoeft. Een oefening van 5 minuten kan er al voor zorgen dat je meer energie krijgt voor de rest van de dag. En iedereen kan het doen. Ook mensen die te zwak zijn om te bewegen of die terminaal ziek zijn, zoals kankerpatiënten. Om te profiteren van Qi Gong hoef je niet fit te zijn, je hoeft niet flexibel te zijn, je hoeft niet eens in staat zijn om op te staan.

5 Elementen

Je kunt Qi Gong op verschillende manieren beoefenen om de harmonie van je lichaam, je organen en je emotionele en mentale krachten te behouden. Bijvoorbeeld door te werken met de kwaliteiten van de 5 elementen (water, vuur, hout, metaal, aarde). Deze vorm is gemakkelijk te leren en geeft fantastische resultaten. Het verhoogt de levensenergie, verlaagt stress en verbetert de emotionele staat waardoor je je meer in je kracht voelt staan onder alle omstandigheden en het stimuleert je hersenen.

Elk element heeft 2 organen die het voeding geeft.

  • Hout: lever en galblaas
  • Vuur: hart en dunne darm
  • Aarde: milt (+pancreas) en maag
  • Metaal: longen en dikke darm
  • Water: nieren en blaas.

Elk orgaan is drager van een emotie, een psyche en deugdzaamheid. Hout heeft bijvoorbeeld te maken met de lever. De lever draagt de emotie boosheid, de lever toont je je pad, en de deugdzaamheid is liefde.

De galblaas laat je stappen zetten. Als er bijvoorbeeld een minder sterk ontwikkeld houtelement is kan het zijn dat het kind of de persoon op latere leeftijd daar klachten door krijgt. Bijvoorbeeld het zicht kan achteruitgaan, geelzucht, agressie of depressie.

Het hart draagt de emotie vreugde, waarmee je wordt geboren. Echter, het overleven brengt disbalans in deze emotie. De dunne darm brengt helderheid in wat goed en kwaad is voor jou. Disbalans in het element vuur kan klachten veroorzaken zoals hartproblemen, relatieproblemen of dunne darm klachten, zoals onverteerd eten in je stoelgang.

De milt staat voor vertrouwen en de maag helpt je prikkels van binnen en buiten te verwerken. Disbalans in het element aarde kan aanleiding geven tot diabetes, obesitas of piekeren.

De longen staan voor rechtvaardigheid en zelfrespect, de dikke darm voor loslaten. Als er een minder sterk ontwikkeld metaalelement is kan het zijn dat er op latere leeftijd klachten ontstaan zoals astma of problemen in het stellen van grenzen.

De nieren representeren je wijsheid en je wil, evenals je voorouderlijke informatie en je oerkracht. De blaas gaat over loslaten. Bij niet goed functioneren kunnen klachten als gehoorproblemen, haaruitval, botklachten en/of angstklachten ontstaan.

Medische Qi Gong

Medische Qi Gong is één van de krachtigste vormen van kankerpreventie en soms leidt het zelfs tot genezing. De gedachte bij Medische Qi Gong is dat onder elke aandoening iets anders zit dan alleen het ziek zijn. Dat kan een emotie zijn, oude pijn, een negatief patroon of een valkuil. Elke aandoening is een signaal van je lichaam. Met het gebruik van medicijnen pak je niet de wortel van de ziekte aan, alleen de symptomen. Dit betekent dat het ergens anders in je lichaam zal terugkeren.

Deze 5000 jaar oude methode heeft nu al de resultaten van de westerse medische wetenschap overtroffen ondanks de miljarden euro’s die  gespendeerd zijn aan onderzoek.

Aanzienlijk veel mensen die in China naar huis waren gestuurd door de gewone artsen omdat operaties niet hielpen, zijn genezen na het beoefenen van Qi Gong. Deze 5000 jaar oude methode heeft nu al de resultaten van de westerse medische wetenschap overtroffen ondanks de miljarden euro’s die  gespendeerd zijn aan onderzoek. De medische effectiviteit hiervan is wetenschappelijk goed gedocumenteerd.

Alles wat nodig is, zit al in je. Je moet alleen leren hoe je dat zelfhelend vermogen, dat verborgen zit in de levensenergie van je lichaam, kunt activeren. Dus hoe je die levensenergie (Qi) kunt beheersen. Dan krijg je wonderbaarlijke situaties dat ziekteverschijnselen voor je ogen verdwijnen. Puur door de beheersing van energie.

De krachtige en preventieve effecten van Medische Qi Gong

Er is een Chinees spreekwoord dat zegt: het beste moment om een boom te planten was 20 jaar geleden. Het op één na beste moment is nu.

Wacht niet tot je ziek wordt voordat je actie neemt, maar ga pro-actief aan de slag met je gezondheid. Qi Gong is dan een goede manier.

In tegenstelling tot de westerse geneeskunst is de Chinese geneeskunst altijd gebaseerd geweest op preventie. Wist je dat Chinese artsen vroeger alleen werden betaald wanneer hun klanten gezond waren en niet meer als ze ziek werden? Daardoor is Qi Gong in China nog steeds heel populair. Doordat het immuunsysteem wordt versterkt heeft Qi Gong een preventieve werking tegen ziekten en verbetert het de gezondheid. Door de enorme rust en ontspanning die je ervaart kun je beter met stress omgaan en kom je emotioneel in balans. Een dagelijkse oefening van 20 minuten blijkt al positieve effecten te hebben.

Qi Gong helpt jou om de energie die in je zit te gebruiken om de kwaliteit van je leven te verbeteren. Wil jij dat ook? Wil jij ook meer energie en je gezondheid verbeteren? Je emoties meer in evenwicht brengen of stress en angst verminderen? Kom dan vandaag nog in actie. Voorkomen is beter dan genezen.

Ontvang nu een gratis Qi Gong les ter kennismaking

[]
1 Step 1
Previous
Next

En vertel ons je ervaring

[/spb_text_block] [/spb_column]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Winkelwagen