Wat is Qigong?

Gaat Qi Gong voor mij werken?
Ja, waarom niet? Je bent een mens van vlees en bloed. Ook in jou zijn de 3 pijlers, lichaam, geest en energie aanwezig. Geef de ja aan jouw vitale verandering.

Ben ik niet te oud geworden om Qi Gong te proberen?
Je bent zo oud als jij je voelt. Het geboortejaar op je paspoort telt niet. Je innerlijke leeftijd dat telt!

Waarom zou ik aan Qi Gong doen? Wat levert mij dat op?
Qi staat voor het Chinese concept van levensenergie; Gong betekent zoveel als “de kunst” of “vaardigheid”. Qi Gong kun je dus vertalen als “het beheersen van en werken met levensenergie”.
Qi Gong is een oude Chinese bewegingsleer waarbij in vloeiende bewegingen de lichaamsenergie die geblokkeerd is, vrijgemaakt wordt. Voor de energiebanen naar onze belangrijke vitale organen zijn er specifieke houdingen en bewegingen die in de lessen worden aangeleerd en geoefend.
Als je aan de slag gaat met de rustige en vloeiende bewegingen van Qi Gong, voel wat het met je doet en hoeveel energie het je oplevert. Het verhoogt je immuniteit, verbetert je vitaliteit, je gezondheid en brengt rust en ontspanning. Qi Gong is voor elke leeftijd. Je gunt je lichaam de weldaad om energie in je lijf te voelen stromen en gezond te blijven.
Qi Gong heeft mij geleerd dat ik vitaal in het leven kan staan en deel deze kennis graag met anderen.
Daarnaast heb ik kennis opgedaan op zowel energieniveau, lichaamsgericht niveau, en mentaal niveau. De kroon op mijn werk was het behalen van Master in de Medische Qi Gong.
Ik heb meer dan 20 jaar ervaring in dit werk.

Zal ik wachten tot volgend jaar?
Het kan! Geen probleem. Echter jammer dat je het jezelf niet gunt nu. Welke weerstand voel je? Misschien komt er een angst voor verandering. Mogelijk en je hoeft je niet te laten leiden door deze gedachte en gevoel. Je zou er zomaar spijt van kunnen krijgen en dan is een jaar wachten wel erg lang.
In de spannende tijd waar we nu in leven met het actieve coronavirus is het super belangrijk dat je jezelf sterk maakt. Dat je je immuunsysteem gaat boosten.
In het Sterk en Gezond, traject gaan we hier natuurlijk mee aan de slag. Een sterk immuunsysteem draagt immers bij aan het vitaal oud worden. Aan goed bestand zijn tegen welke bedreiging dan ook.

Ga ik écht effect voelen van Qi Gong?
Ja, absoluut. Ieder mens bestaat uit energie, lichaam en geest. Qi Gong gaat verder dan alleen het lichamelijke en kan ook voor jou dé sleutel zijn naar de vitale verandering die jij zoekt.

Als ik een keer niet bij een live les kan zijn, kan ik deze dan verplaatsen?
Je neemt deel aan de online live Qi Gong lessen samen met andere deelnemers, dus verplaatsen is niet mogelijk. Wel krijg je de link naar de les na de les waardoor je niets hoeft te missen. Ook niet als je een aantal weken op vakantie bent of niet kunt deelnemen aan de live online les.

Kan ik deze cursus vergoed krijgen door mijn zorgverzekeraar?
Nee, dat is helaas nog niet mogelijk. We sluiten niet uit dat op lange termijn dit wel mogelijk zal zijn, maar daarvoor moet de overheid en de zorgverzekeraars eerst ook in daad (en niet alleen in woord) gaan inzetten op preventieve gezondheidszorg.

Ik ben best stijf en niet flexibel, kan ik dan ook Qi Gongen?
De Qi Gong oefeningen zijn laagdrempelig en ook goed uitvoerbaar voor wie ermee start. Tijdens de lessen is er aandacht voor zowel de beginners als de gevorderden.

Nog vragen of twijfels?

Elke vraag is welkom! Contacteer Linda via het formulier hieronder.

    Uw naam (verplicht)

    Uw e-mail (verplicht)

    Onderwerp

    Opmerkingen

    Winkelwagen