Dragen

Dragen… iedereen vindt het zwaar. En iedereen blijft het maar doen.

Het dragen van zowat de hele wereld op jouw schouders. En maar doorgaan.
Dit tot schouderpijn, nekpijn, rugpijn bijna niet te dragen is.
Sommige zullen zich hierin wel herkennen.

Van waar komt het dragen?
Meestal zal dit ontstaan zijn uit je kindertijd. Je gaat er zijn voor de ander om goed gevonden te worden. Omdat er een plekje voor jou zou zijn. Omdat je ziet dat je moeder of vader het zwaar heeft. Noem maar op, je kent vast ook nog enkele redenen.

Als je in je leven veel overneemt van de ander, vaak veel verantwoording neemt voor de ander dan kan je daar behoorlijk wat last van krijgen. Klachten kunnen zich letterlijk uiten in pijn of vastzitten van schouders en nek.

LOSLATEN kan de oplossing zijn.
Zoals het spreekwoord; er valt een last van mijn schouders, al aangeeft. Loslaten geeft je namelijk ruimte om andere dingen te gaan doen. Andere paden gaan bewandelen. Nieuwe keuzes maken…

Hoe laat je los?
Loslaten is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het is menseigen om vast te houden. Loslaten kan een gevoel van leegte geven. Een gevoel van misschien overbodig zijn. Dan ben je vooral met de ander bezig. Helder krijgen wat je allemaal draagt en voor wie en wat kan daarbij helpen.

Loslaten kan jezelf ademruimte en levensenergie geven.
Loslaten is stoppen met vasthouden.

Vasthouden en dragen gaat vaak gepaard met vastzittende energie. Vaak door de jaren heen zijn de blokkades ontstaan. Het wordt iets van jezelf. Je bent gewend geraakt ermee te leven.

Hier kan Qigong wonderen doen. Je brengt beweging daar waar het stagneert. Stromende energie helpt je om te veranderen. Stagnerende energie geeft klachten, kan je ziek maken.

Wil jij de kracht van het loslaten kennen? Wil jij meer weten?

Lees dan verder voor meer achtergrondinformatie met dagelijks praktische oefeningen om te doen om wat je vast houdt los te laten, klachten op te lossen en energie te krijgen.
Laat dit het zetje zijn die je nodig hebt om je eigen herstel te ondersteunen, met het boek Medische Qigong & de kracht van het loslaten. Klik hier

Succes
Voor vragen kun je altijd contact opnemen met Linda, info@academ.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Winkelwagen